China Town - Reisverslag uit Perth, Australië van Anke Wittenberg - WaarBenJij.nu China Town - Reisverslag uit Perth, Australië van Anke Wittenberg - WaarBenJij.nu

China Town

Blijf op de hoogte en volg Anke

13 Juli 2006 | Australië, Perth

De afgelopen dagen ben ik met name op school geweest, met de vrijwilligers mee. Maar aangezien ik zo vroeg hier ben, had ik als enige student 7 vrijwilligers om me te begeleiden. 2 kwamen me ophalen en op school zaten er nog 5 te poppelen om mij als nieuwe student wegwijs te maken op school! Bizar...

Gisteren vroeg 1 van de vrijwilligers of ik ook vrijwilliger wilde worden omdat ik hun had geholpen met het vinden van de goede (lees: gratis) bus hier en kortingsboekjes voor restaurants voor ze had geregeld. smiddags waren er 2 nieuwe studenten bijgekomen, 1 ervan had ik al rond zien lopen en ik dacht dat hij fundamentalist was, beetje een Al-Qaida typje, maar hij bleek computer expert. Die zijn meestal niet zo spraakzaam en de andere kwam van Mauritius, ik wist niet waar dat was maar ze zei dat het bij Madagascar lag. Ze sliste en praatte heel zachtjes en onduidelijk en gebrekkig Engels, ik kon er eigenlijk geen touw aan vast knopen. Omdat ze nog niet zo bekend waren in de buurt was ik gevraagd om hun Chinatown te laten zien in Perth waar vooral Italiaanse restaurants zitten (?!) En in het restaurant bestelde dat meisje alles precies hetzelfde als mij. Me and my shadow. Toen we terug liepen naar het hotel kwamen ze eindelijk een beetje los en waren de gesprekken niet meer zo stroef.

'sMiddags was ik nog met John (1 van de vrijwilligers) naar een winkel geweest waar ze Calve, Remia, de Ruyter en Pim's koekjes hadden! Ik heb hem uitgelegd wat beschuit met muisjes is en waarom we dat eten. Hij wilde heel graag dat ik een stukje zou voorlezen van de tekst op het pak fruithagel. Hij probeerde het zelf ook, maar dat ging niet zo best. John is maleisisch en vice president van de maleisische studenten vereniging en hij vroeg of ik er ook bij wou komen (haha ik steek 2 koppen boven de meeste uit). Misschien vinden ze het wel handig om iemand erbij te hebben die qua lengte boven iedereen uitsteekt?

Vanmiddag was ik in het park en ze hebben hier van die gekleurde papegaaitjes rondvliegen, heel leuk! (Zie foto's)

De afgelopen dagen is het hier zoooo koud geweest echt niet normaal! Morgen ga ik verhuizen naar de Campus, wat volstrekt tegen de regels is volgens de vrouw van school, maar ik mag het toch!

De foto van de auto staat bij het vorige bericht, ik wilde er eigenlijk zo'n twinkletje bij maken, maar dat was niet nodig want die stond al op de foto! Ik denk dat Gerrit dat heeft gedaan :)

Ciao Toni

• 13 Juli 2006 - 11:59

Opa Huub:

De auto is net een sieera.

• 13 Juli 2006 - 14:42

Gerbèn:

het is daar kei mooi voor al die mooie bomen.

• 13 Juli 2006 - 18:40

Pp:

Hoi Anke
    Leuk dat je al wat nieuwe mensen hebt ontmoet.
    De foto's vinden we prachtig, we vragen ons wel af hoe de zomer er dan uit moet zien.
    groetjes

• 13 Juli 2006 - 21:54

Sanne:

alles goed daar?? hier wel en de visjes maken het goed.. volgens mij is die ene vis tog niet zwanger.. maar kun je zown lieve papegaai niet mee nemen voor mij?? ze zijn zow schattig.. wel leuk dat ze daar nederlandse dingen hebben.. maar waarom mag je eigenlijk nog niet op de campus slapen?? nog veel plezier groetjes..

• 14 Juli 2006 - 22:17

Rianne:

Ik blijf maar lezen wat je allemaal doet, ook de foto's. Wauw, Cool, Vet, Toppie.

• 15 Juli 2006 - 09:45

Willems:

Ha die Toni,

Goed om te lezen dat je het naar je zin hebt daar. Gelukkig wordt er goed voor je gezorgd. Hoe is het op de campus, mooie kamer? Ik bevind me weer op Nederlands grondgebied. Eigenlijk hadden we heel veel vertraging, maar we konden gelukkig met een andere vlucht mee. Wel balen dat het nu zo koud is daar, maar je hebt de zomer nog mooi te goed.Hier gaat alles zijn gangentje. Ik ga donderdag een weekje naar Marokko, kon een goedkoop ticket krijgen. Maryem is helemaal blij, want ze verveelt zich daar, aangezien Souad er nu niet meer bij is. Echt wennen dat ze gewoon al getrouwd is. Heb je al nieuws over BN? Cocks vond de site ook heel mooi. je krijgt de groetjes. Dan zegt ze: Ohh, zit ons Ank helemaal daar". Scott heeft weer iets aan zijn oog, hij kijkt nu een beetje scheel. Echt zielig. Leuk dat je mensen hebt leren kennen, wel irritant dat, dat ene meisje slist. Ik weet wat voor uitwerking dat op jou kan hebben.haha. Pall ik ga maar eens verder. Heel veel succes op de campus. Much love XXXXXXXXXXXXXX

• 15 Juli 2006 - 17:21

Jos Jos Olivier:

Leuk te lezen dat je zo populair bent.
    Groot heeft ook nog een voordeel dus. hebben wij niet zo'n last van. nice car!! mooie omgeving!! goed te lezen dat je van alles onderneemt en veel mensen ontmoet. kei gaaf!! wij gaan nu op vakantie. tot na die tijd. hou je haaks.

groetjes j j o

• 16 Juli 2006 - 07:07

Franka:

hoi tony het is nu zondagmorgen en het wordt weer lekker warm de hele week dus onze vakantie begint goed,ik hoop dat je het op de campus waar je nu dus inmiddels bent het goed naar je zin krijgt maar zo te lezen heb je leuke behulpzame mensen om je heen , en nu nog heinz tomatenketcup zien te vinden dan kan het voor jou daar niet meer stuk.ik ga een onbijtje op tafel toveren en wens jou heel veel sucses op school groetjes en een++++van mij doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

• 17 Juli 2006 - 21:33

Cookie:

Hey foosa!!

Echt gave foto's!! Vraagje: wat versta jij onder zoooo koud? Aangezien je nogal een koukleum bent, is 20 graden al koud voor jou. Ik ben gisteren (zondag) met Ravi naar Herperduin geweest. Was heel leuk en warm. Hij was dan ook bekaf toen ik m terugbracht. Ankomend weekend ga ik naar Bodergraven (Amy is jarig), dus dit weekend kan ik de hond niet meenemen. Nou veel plezier op de campus en we horen nog van je!!!

Cookie

• 17 Juli 2006 - 23:36

Nol & Angelique:

Ha Anke,
    We zijn net terug van een weekje Griekenland. Het was dus de hoogste tijd om bij te lezen.
    Jurre en Merle hebben een nieuwe uitdrukking geleerd. Het is niet meer "mijn tante in Amerika" maar mijn nichtje in Australie.
    Ik hoorde van PP dat er inmiddels ook een meisje uit Tilburg is gearriveerd. Fijn dat het wat drukker om je heen wordt. We wachten met nieuwsgierigheid op je volgende bericht.
    Gr. van ons!!

• 18 Juli 2006 - 11:23

Sigi:

he ank, geweldige verhalen om te lezen, niet te lang en en leuk om te lezen. ik lees het wel, jij gaat het daar helemaal maken!!! super hoor!! ik wacht op je volgende verhaal, en jij in de tussentijd veel plezier. groetjes sigi

• 18 Juli 2006 - 18:32

Renneke:

Spannende avonturen, als ik het teruglees hoor. ID wat bully al zegt, slissen heeft een zeer negatieve invloed op jou...evenals precies hetzelfde menu nemen!!!Ik ben op dit moment nog in cuba, over 2 uurtjes word ik opgehaald en ik vlieg rond 20 uur, dus over over ruim 6 uur terug naar hollanda. Gisteren heb ik een tocht gemaakt met een catamaran en met dolfijnen gezwommen. Wel
    grappig dat je daar ook gewoon nl produkten kan kopen. Nog grappiger is: dat je overal 2 koppen bovenuit steekt, heb ik in cuba ook al last van. Ik had nog ff gebeld met jouw thuisfront of je veilig was aangekomen...no problemo!!!Hou me maar op de hoogte, met je verhalen en foto's...houdt romy van...
    Ik mail soon weer, ook natuurlijk omtrent de P stories....MUCH LOVE ROMY

• 19 Juli 2006 - 10:58

Mène:

Het is hier HEEL heet!
    36 graden.De vier-daagse is zelfs afgelast!
    Wij blijven veel binnen!
    En nou zeurt ons mam een keer niet dat we de tv moeten uit zetten. Gelukkig!!!
    Valerie is in Lienden in een kliniek ze blijft daar nog een paar dagen, het ging mis met het veulentje. Valerie knapt gelukkig snel op! Gisteren zijn papa en Narelle en Derke en ik wezen kijken. Vandaag gaat ons mam mee.
    Misschien mogen we Valerie morgen ophalen.
    De pups groeien hard nog 2 weken en dan mogen ze weg.
    Groetjes Mène