Nieuwe locatie
Blijf op de hoogte en volg Anke
21 Juli 2006 | Australië, Perth
Het is hier nog steeds erg koud... In Nederland niet had ik al begrepen! Wat een verschil zeg.
Ik woon inmiddels in de Student Village (vandaag alweer een week) en het is echt super leuk hier. Heel gezellig met studenten uit allemaal verschillende landen. Mijn huis-genoten zijn heel aardige mensen. Op de foto kun je de mensen zien waar ik de afgelopen dagen mee op heb getrokken.
Vlnr: Mads (Deens), Jorge (Peru), Jadrenko (Noors), Nancy uit Nederland en last but not least Toni ook uit Nederland. We moesten allemaal tegen de zon in kijken vandaar de wat vreemde gezichts uitdrukkingen.
Maar heb ook nog veel andere mensen van verschillende nationaliteiten leren kennen. Jerome uit Frankrijk is de enige voorzover ik weet die dezelfde opleiding gaat doen als ik.
Het wonen in de Student Village heeft echt een heleboel voordelen, met name dat je bij zoveel studenten in de buurt woont en dus ook makkelijk contact kunt maken met soortgenoten (klinkt alsof we een apart ras zijn, die zich verzameld hebben in een voor de soort natuurlijke habitat)
Er wordt hier voornamelijk bier gedronken (en jus d'orange voor mij natuurlijk), wat een vertrouwd gevoel geeft omdat het mij doet denken aan de HSBOS (Guido Pils > Hulde!). savonds hoef je niet naar huis en smorgens is de school al op steenworp afstand. Oh ja we hebben al school gehad hier, de introductieweek is begonnen en ik was allebei de dagen op tijd! Nou ja, hier is het dan ook 6 uur later dan in Nederland.
Als mensen hier te laat komen zeggen ze: Ja, dat hoort bij hun cultuur... (Dat ik daar niet eerder opgekomen ben) It's very trendy in Holland.
Er zijn ook mensen die vroegen of Holland en The Netherlands hetzelfde zijn (Nee, die hebben oorlog met elkaar). Maar ik weet eigenlijk ook niet waarom het 2 verschillende namen zijn. Zelfs Dutchland heb ik al voorbij horen komen.
En ik heb iemand kiwi laten eten voor het eerst, volgens mij vond die het niet lekker, maar dat kwam denk ik omdat hij de schil ook op at.
Ja en de meeste denken dat we allemaal blowen in Dutchland, blijft een interessant onderwerp voor velen.
Eergisteren waren we naar het strand geweest en hebben we de zonsondergang bekeken, dat was excellent
Hasta la proxima,
Toni
21 Juli 2006 - 11:22
Annelie:
Je mag wel een beetje mooi weer van hier hebben. ik smelt hier bijna weg! Nog veel plezier. groetjes annelie -
21 Juli 2006 - 16:35
Barbel.....:
heb je website gelezen, leuk hoor, geintrigeerd ben ik, je bent al heel aardig thuis daar, zo hoor je nog eens wat, zit in de tuin met pendoppo in het paradijs met zwembad, en leuk oostenrijks huis, el dorado, heel veel liefs van oma barbel en gerben en allemaal hier aan de aengelbertlaan -xxxxxx- -
21 Juli 2006 - 19:38
Cookie:
Echt gave foto's! Als je die zo ziet, zou je niet zeggen dat het daar koud is. Knap van je dat je al twee keer op tijd bent gekomen. Als je dat hier nou ook eens zou doen....trendy in Holland zeg je, maar trendy in de dommelstraat is een betere uitdrukking. En wat dat bier betreft, zou echt iets voor mij zijn. Je 's avonds helemaal van de kaart drinken en 's morgens niet al te ver hoeven te lopen. IDEAAL!!! Groetjes van ons pap en ons mam en natuurlijk ook van mij.
Cookie -
22 Juli 2006 - 08:44
Opa Huub:
Ik heb weinig te koken 4 weken.Ik heb niks gedaan in de vakantie. Ik blijf uit de zon omdat het zo heet is. Moet jij daar zelf voor jou eten zorgen of kan je op school eten?
groetjes opa Huub -
22 Juli 2006 - 10:39
Jan:
Hallo Anke, hoe gaat het met je?
Het is hier idd zomer met 30C. Carlijn, Sophia en ik zitten ieder dag aan de Maas om wat verkoeling te vinden. Vanuit de kas kunnen we ook naar een zonsondergang kijken in Dieden, die is ook erg mooi maar wel zonder de zee op de achtergrond, Ik zal wel een foto maken en op de site zetten. Dikke kusjes (ook van Carlijn en Sophia), Jan -
22 Juli 2006 - 17:34
Narelle:
Hoi Anke,
Wij waren van de week bij opatje en toen zei ome Jan stoer ik heb buiten geslapen. Dat willen wij ook wel zeiden wij.
Victoire en Sue en Mène en ik hadden veldbedjes gehaald en gingen buiten op de stoep liggen.
Om half 1 sliepen we en rond 2 uur waaiden de dekens van ons af. In paniek zijn we in de garazie gaan liggen. 's Morgens hebben we eieren gebakken. Misschien doen we het nog een keer.
Groetjes Narelle -
22 Juli 2006 - 21:05
Pea:
Hoi Anke
Blij te horen dat het goed gaat. En dat je leuke mede studenten hebt ontmoet.
Ook wij hebben nieuws. Je vader heeft een nieuw.......................Kapsel..............
Het staat hem prima, voor zijn doen wel kort, maar het past heel goed bij hem en het warme weer. Hij ziet er 10 jaar jonger uit. groetjes van uit Oss van G en P -
23 Juli 2006 - 11:35
Renneke:
Ha die Toni....het ziet er echt super uit, fijn om terug te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Net als je vader heb ook ik, een nieuw kapsel. Hoogblond, alleen dat komt door de zon. De 4 daagse feesten zitten er inmiddels weer op.Wel jammer , want ze waren leuken dan vorig jaar. Vandaag is mijn laatste vakantiedag, morgen wordt het weer zwoegen. Gisteren nog lekker geshopt, en twee paar diamanten pumps op de kop getikt, per paar 100 euro korting, dus romy's dag was weer helemaal in orde. Wilde eigenlijk vandaag gaan zwemmen, het is nl nog steeds bloedheet, alleen erg bewolkt. Hoe koud is het eigenlijk in perth??? Anne heeft de foto's ook gezien, vond ze ook erg mooi. Id misschien is te laat komen wel "going dutch"!!! Laat we het er maar op houden...
Romy mailt soon weer, much love: ROMY & CLYDE
23 Juli 2006 - 16:53
Bully:
Aloha, vanuit het zonovergoten Marrakech. Het doet me echt goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt daar. Hier gaat ook alles goed, de meesten mensen houden hier nu siesta, het is hier nu, schrik niet 47 graden. De foto²s zijn echt mooi zeg! Ik ben met Talib naar het internetcafe gegaan (Maryem, ligt weer te slapen), ze hebben hier van die vreemde Arabische/Franse toetsenborden. Alle letters zitten op een andere plek en kan de helft van de leestekens niet vinden. Dus sorry voor eventuele spelfouten. Je krijgt van iedereen de groeten hier. Heb nog niet echt stomme klungeldingen gedaan, dus dat valt weer mee.Het toiletpapier is hier trouwens boven verwachting. Donderdag vlieg ik alweer terug naar Dutchland. De heenreis ging goed, had alleen een beetje last van een plakband. Hij was wel aardig, maar toch. Ik moet om half 5 s ochtends al inchecken, wat waarschijnlijk niet ten goede zal gaan komen aan mijn humeur. Ik schrik er wel een plakband mee af. haha. Nou Pall heel veel plezier nog en we mailen en smsen. Much love Bully S. -
24 Juli 2006 - 13:00
Wienus:
Hee anke, Fijn dat je je daar zo thuis voelt, alhoewel ik het beangstigend vind dat je daar in Australie aan Guido "mickey blue eyes" Pils moet denken. (Driewerf Hulde!) Hier in NL is her voornamelijk WARM! De zomerfeesten waren weer top en ook de militairen waren in grote getale aanwezig (helaas zijn ze wel eerder vertrokken dan gepland) As week ga ik naar de grote stad Nijmegen verhuizen, heb al een tig aantal dozen ingepakt en ben nog niet eens op de helft! Gaaf om te lezen wat je daar allemaal meemaakt. -
25 Juli 2006 - 16:59
Frank:
He Anke,
Leuk te horen dat je het naar je zin hebt daar. Minder van het weer alleen, het bevorderd echter wel de studie motivatie! hoop dat je een mooie tijd gaat hebben, en als ik tijd heb kom ik ff een bakkie doen!
P.S. Holland en Nederland zijn wel verschillend Holland is niet groter dan Noord- en Zuid Holland vandaar.
dikke zoen Frank. -
25 Juli 2006 - 17:02
Sue:
ik ga met de fiets naar oopa
dag -
27 Juli 2006 - 07:27
Naomi, Gerbèn:
Hay Anke,
hier vanuit Oostenrijk, het is hier lekker warm. we hopen dat alles goed gaat met jou en tot de volgende keer!! Wij wensen je nog heel veel plezier en Succes met je studie... Groetjes,
Gerbèn, Naomi, Marcel en Franka.. DoeG Xx -
27 Juli 2006 - 10:41
Atty Bergers:
test 1e keer -
27 Juli 2006 - 21:18
Rianne:
Vanavond ben ik weer een stukje met Sue wezen fietsen en we hadden afgesproken dat we net zo lang bleven fietsen tot we kliedernat waren. (Het begon bijna te regenen toen we gingen). Anke je moet je voorstellen dat alles hier kurkdroog is,gazons zijn vooral geel, de mais groeit slecht. Aardappelen worden nu al geoogst om te redden wat er te redden valt.De hele oogst gaat tegen vallen.
En Sue en ik werden jammer genoeg niet tot op ons vel nat.
Misschien morgen wel dan gaan ale meiden met tante Rian van Erp naar Megen fietsen pond over en via Maasbommel weer terug.
En ik hoef lekker niet mee!
Goetjes Rianne
En schrijf weer eens wat!!