Firebrigade
Blijf op de hoogte en volg Anke
08 September 2006 | Australië, Perth
Zaterdag was er een eet-bijeenkomst voor Maleisische studenten omdat het de 49e viering van Maleisië was dat ze onafhankelijk waren. Daarvoor waren ze een kolonie van Engeland. Ik mocht er ook bij zijn! Het was heel gezellig, met heel veel Maleisisch eten. Er is zelfs een kans dat ik volgens jaar in het bestuur van de Maleisische studenten vereniging ga, maar dat duurt nog even. Na het eten hebben we getafel-voetbalt en heb ik een paar meisjes leren poolen. Op de vorige bijeenkomst was er een meisje dat in mijn voetbal-team zat, Kamini en zij kan dus echt super goed voetballen bleek. Ze zij dat ze op tv had gezien hoe het moest, en dat ze nog nooit had gevoetbald. Dat is echt zo, maar ze heeft talent. Nu heeft ze een vrouwen- team opgericht voor 7 oktober, dan is er een voetbal competitie van de universiteit, en omdat ze maar 3 leden had doe ik nou ook mee. Dus 7 oktober ga ik voetballen in de vrouwencompetitie…
Zaterdag avond was er een meisje die een iets te hete douche had genomen en toen ging de rookmelder af. Maar de rookmelders hier staan in contact met de brandweer, dus als er 1 afgaat, al is het door een sigaret of een kaars, dan komt dus de brandweer. Het brandalarm ging af, ik had natuurlijk niks gehoord, en toen moest de hele village ontruimt worden. Ik dacht eerst dat het een oefening was dus ging op mijn gemak mijn schoenen zoeken en m’n spullen pakken. De voordeur van onze unit had ik open laten staan, want ik dacht dat we toch zo terug konden. Maar toen begreep ik dat het geen grapje of oefening was. Ik hoorde dat het brandalarm van de unit nr. 25 was, die is met de voordeur recht tegenover onze unit. En onze voordeur stond dus nog open… Iedereen stond buiten op de parkeerplaats te wachten, en toen kwam de brandweer compleet met sirenes en alarmlichten aanrijden. Ik zag het al voor me, onze overstroomde keuken. Maar gelukkig begreep ik al snel dat er gelukkig niks ergs was gebeurd. Ik heb nog wat foto’s gemaakt van de brandweerwagen.
Wat ik opvallend vond is dat in dezelfde unit een paar weken geleden de halve keuken was afgebrand omdat iemand water in de wokpan met olie had gegooid. De afzuigkap was gedeeltelijk weggesmolten, tegels, kastjes alles zat onder en toen is het brandalarm niet afgegaan.
Dinsdag waren we naar de bioscoop geweest en hebben we Miami Vice gezien, is niet echt een geweldige film maar wel leuk. Colin Farell komt niet echt over als hij zo stoer kijkt met zo’n kleine neus. Op dinsdag is de film de hele dag goedkoper. In de bioscoop hebben ze geen zoete popcorn, alleen maar zoute. En ze kijken je ook heel raar aan als je om zoete popcorn vraagt… Als ik weer in Nederland ben dan ga ik lekker zoete popcorn eten ;)
Op de terugweg kwamen we een minigraver tegen, ik zei tegen de mannen dat mijn vader ook met kraantjes werkt en of ik een foto mocht maken. De foto is helaas een beetje donker geworden.
Ik heb al bijna voorjaars-vakantie, nog een weekje en dan heb ik 2 weken geen les. Maar dan moet ik aan mijn projecten gaan werken. Ik heb me ook opgegeven voor het bestuur van de multi-culturele week in de eerste week van oktober, dus dan kan ik mooi daaraan mee gaan helpen.
Rianne, wbt de Brinta, ik had in de winkel al iets gekocht wat op Brinta leek, maar dat bleek het niet te zijn… Ik ben dus nog op onderzoek uit. Ik hou jullie op de hoogte. Ik heb wel een foto gemaakt van de zogenaamde brinta, maar het was iets heel anders. Het leek wel of ik op hout aan het kauwen was. Bah.
We willen hier met een paar mensen een internationaal diner organiseren met een gerecht of iets vanuit je eigen land. Hebben jullie nog een ideetje voor iets typisch Hollands? Bitterballen en Frikadellen kun je hier nergens kopen helaas! Misschien boerenkool maar dat heb ik ook nog niet gezien.
Oogjes dicht en snaveltjes toe,
Anke
Pieter, Erkan, Wieneke, Frank, Rob en Menno veel plezier in Nijmegen! Helaas kan ik er niet bij zijn :( Neem maar een biertje voor mij ;)
08 September 2006 - 16:24
Annelie:
Hee anke,
Ik moest ook nog even de groeten doen van mijn mama. Ze stond er verbaasd te kijken dat ik wist wat jij allemaal deed! hihi
veel plezier nog,
groetjes annelie -
08 September 2006 - 16:35
Cookie:
Hey foosa!!
Dat zou iets voor nederland zijn, rookmelders die direct in verbinding staan met de brandweer. Maar is best lullig als je onder de douche staat en er staat ineens een brandweerman in je badkamer....ik hoop dat je je nog steeds vermaakt, maar aan de foto's te zien lukt het je nog steeds. Een idee voor het internationaal diner heb ik zo snel nog niet maar zodra ik iets weet hoor je het van me. Dubbelzoute drop zal niet zo'n succes zijn denk ik.....Nog veel plezier en we spreken elkaar nog wel via msn en anders via de mail. groetjes
xxx cookie -
08 September 2006 - 19:07
Rianne:
Heel leuk jou reactie op de ponyclubsite!!!
Wat betreft de oat bran is dat geen soort havermout? en die moet je 20 minuten koken dat staat toch op de verpakking!!!Probeer de rest maar in warme melk met suiker en dan blijven roeren het is geen snel klaar papje.
En anders kieper of flikker je het maar weg.
Over flikkeren gesproken.
Ik ging gisteren Victoire ophalen die was gaan spelen en toen ik naar buiten liep zwikte ik en kwakte ik op de grond!
Waarop Vic zei das lache als jij omflikkert.
Tot de volgende keer.
Groetjes
08 September 2006 - 22:49
Mike:
Hey schatje,
Wat leuk dat je gaat voetballen.Misschien ben je wel een natuurtalent!Ik zie dat je je nog steeds goed vermaakt.Daar ben ik blij mee alleen wel een beetje jaloers dat ik al die leuke dingen niet met jou kan doen.Ik verheug me al op volgend jaar als ik naar Australie kom.Dan gaan we er een hele leuke tijd van maken.Veel plezier daar en ik ben benieuwd naar de verassing Dikke kus van je vriendje xxx -
09 September 2006 - 14:42
Wienus:
Hee Anke, We gaan je zeker missen a.s. zaterdag, maar we zullen er een drinken op je! Gedetailleerde verslag van de avond volgt... Groeten! -
11 September 2006 - 19:40
Pea:
Hallo Anke
Leuk verhaal, maar zo'n studie is toch wel veelomvattend,taartenbakken,branden blussen, films kijken en ook nog leren, je hebt het wel druk denk ik. Erg leuke foto trouwens van jou en skippy.
groetjes.
xxxx -
12 September 2006 - 21:42
Rianne:
Speciale opppas gehad vanavond tijdens de ponyclub en ouderavond. Niemand minder dan Attie is geweest :):):)
Hij was ook wel goed zei Victoire. Maar hij was 1 keer en opa wel 10 keer!!
De kleine de fles gehad enz enz. Waar een kleine familie groot in kan zijn.
Groetjes
14 September 2006 - 07:05
Tonny:
Dag Anke,
Eigenlijk vind ik het jammer dat ik te laat geboren ben. Vroeger waren overzeese studies niet voor ons weggelegd, en als ik dan zo zie hoe gezellig het is ( tenminste die indruk krijg ik) hebben we echt wel wat gemist, vooral het omgaan met verschillende nationaliteiten en culturen. Leuk!!!!!.
By the way, niet te veel snoepen van al dat lekkers, want als ik het zo bekijk wordt er meer gefeest en gegeten dan gestudeerd.
Maar geniet ervan.
groetjes Tonny. -
15 September 2006 - 22:18
Rianne:
Net naar de nieuwe nederlandse speelfilm Zwartboek geweest.
Het werd tijd een mooie nederlandse film.
Al was het alleen maar omdat er een stukje opgenomen is hier achter in de polder. En wij tot 4 keer toe moesten omrijden maar het osse/megense landschap staat erop !
Tot je volgende bericht.
Groetjes en welterusten ook van Victoire
P.S. de nieuwe (Colline) is dragend -
16 September 2006 - 12:37
Dave:
He Ank,
Als ik zo die leuke verhalen lees dan begint het bij mij ook weer te kriebelen. Dan is nederland maar een saai land. Dus geniet van elke minuut, het is een tijd die je (hopelijk) nooit meer vergeet. gr Dave -
16 September 2006 - 16:23
Wilke:
Hey Toni,
Ik vind het echt cool dat je zoveel foto's maakt. Doet me o.a. denken aan onze achtervolgingen toen hadden we ook een keer een camera meegenomen voor bewijsmateriaal voor in ons HBG dossier. Dat poolen is ook lachen he? Weet je nog wij in Salou met de nectarines en de appels?? haha. Ik ben vandaag even met Cocky naar Uden geweest ook daar weer flash backs van onze acties!! haha. Hoop dat je een leuk weekend hebt, maar daar ben ik van overtuigd. Ik had gisteren personeelsfeest van Geert was echt leuk we hebben gekart ( ging opzich goed, maar met mariokart was ik sneller), gelasergamed (deze keer was mijn uitrusting niet kapot wat toen wel het geval was in Arnhem, weet je nog?Is wel al 7 jaar geleden). Heb ook nog op zo'n stier gezeten maar lag er na 23 seconden al vanaf. Pall have fun en we skypen. Ik heb maandag en woensdag een sollicitatiegesprek, ben echt benieuwd. Keep you posted!! Much love Bully